Ataka buvo surengta sekmadienį vėlai vakare pietvakariniame Kaukos departamente.

Šarvuotasis automobilis, kuriuo važiavo šie šeši asmenys, buvo atakuotas iš toliašaudžių pabūklų, o vėliau padegtas, sakė regiono ombudsmenas Jairas Rossi.

Karina Garcia spalį vyksiančiuose rinkimuose ketino varžytis dėl Suareso mero posto. Per išpuolį taip pat žuvo jos motina ir kandidatas į miesto tarybą.

Suarese ir jo apylinkėse klesti nusikalstamumas, siejamas su narkotikų prekeivių gaujų tarpusavio konkurencija.

K. Garcia buvo sulaukusi grasinimų iš kitų kandidatų rėmėjų, sakė jos tėvas Orlando Garcia.

Kolumbijos vyriausybės taikos komisaras Miguelis Ceballosas dėl šios atakos apkaltino nuo išformuoto sukilėlių judėjimo – Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) – atsiskyrusios vietos partizanų grupuotės lyderį.

FARC 2016 metais pasirašė taikos susitarimą su vyriausybe, nutraukusį pusę šimtmečio trukusį ginkluotą konfliktą. Nors dauguma kovotojų sudėjo ginklus ir grįžo prie civilio gyvenimo, apie 2,3 tūkst. sukilėlių atsisakė tai padaryti.

Praėjusią savaitę buvęs antras pagal rangą FARC lyderis Ivanas Marquezas ir virtinė kitų vadų paskelbė, kad atnaujina ginkluotą kovą, nes vyriausybė esą nesilaiko pasirašyto taikos susitarimo.

Gynybos ministras Guillermo Botero pasiūlė 29 tūkst. JAV dolerių (26,4 tūkst. eurų) atlygį už informaciją, kurį padėtų sulaikyti tą FARC disidentų vietos lyderį, žinomą slapyvardžiu „Mayimbu“.