Išpuoliai buvo surengti šiaurės vakariniame Antiokijos ir pietvakariame Kaukos regionuose, kuriuos šiemet krėtė didelio masto smurtas.

Nuo sausio Kolumbijoje buvo įvykdyta dešimtys žudynių, kurios šalyje apibrėžiamos kaip išpuoliai, nusinešantys mažiausiai trijų žmonių gyvybes. Taigi, 2020-ieji tapo kruviniausiais metais šalyje nuo 2016 metų, kai vyriausybė sudarė taikos susitarimą su buvusiais marksistais sukilėliais iš Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC).

Antiokijos Betanijos miestelyje per naktį įvykdytą ataką viename ūkyje žuvo penki kavos augintojai ir dar trys žmonės, pranešė pareigūnai.

Maždaug „10 gerai ginkluotų vyrų... pateko į Gabrielos ūkyje bendrabutį“ ir „ėmė beatodairiškai šaudyti“, naujienų agentūrai AFP sakė Betanijos meras Carlosas Villada.

Manoma, kad šios žmogžudystės susijusios su prekyba narkotikais.

Tuo metu Kaukos departamento Archelijos miestelyje mažiausiai penki žmonės žuvo ir dar du buvo sužeisti per to paties vyro išpuolius vietos biliardinėje, bare ir diskotekoje.

Pastaruoju metu Kolumbijos naktiniai klubai taip pat yra tapę kelių kitų atakų taikiniais.

Šiame rajone Nacionalinės išsivadavimo armijos (ELN) partizanai – politine partija tapusios FARC nariai disidentai – kovoja su karteliais dėl pajamų iš prekybos narkotikais ir neteisėtos kasybos.

Pro Kauką eina kontrabandos maršrutas, jungiantis Centrinę Ameriką su JAV.