Šis reidas buvo dalis kovos su nusikalstama gauja „Clan Usuga“, kuri verčiasi narkotikų kontrabanda, sakė policija.

Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas socialiniame tinkle „Twitter“ pasveikino policiją su šia operacija, kurios baigtimi tapo rekordinis konfiskuotų narkotikų kiekis, rašo CNN. Kolumbijos gynybos ministerija teigė, kad tai yra didžiausias kokaino kiekis, kada nors konfiskuotas Kolumbijos teritorijoje.

Policijos paviešintose nuotraukose matyti šimtai narkotikų paketų, kuriuos tvarkingai išdėliojo policija.
Policijos pareigūnai taip pat sulaikė keturis asmenis ir aptiko ginklų, rašoma Kolumbijos nacionalinės policijos pranešime spaudai.

Vienas iš suimtų vyrų, pravarde „Micolta“, kaltinamas turto prievartavimu ir žmogžudysčių užsakymais. Jis tiriamas ir dėl virtinės kitų nusikaltimų. „Clan Usuga“ yra viena įtakingiausių Kolumbijos nusikalstamų klanų, kurį Jungtinės Valstijos priskiria prie narkotikų kontrabandos grupuočių.

JAV Teisingumo departamentas „Clan Usuga“ vadina „didžiausia ir įtakingiausia Kolumbijos narkotikų kontrabandos grupuote“ ir yra pateikęs kaltinimus kai kuriems įtariamiems jos lyderiams.
Valstybės departamentas už pagalbą, kuri padėtų suimti grupuotės lyderį Dario Usugą, pravarde „Otoniel“, yra pasiūlęs 5 mln. dolerių atlygį.

Jis tvirtina, kad D. Usuga vadovauja „Los Urabenos “ – „smarkiai ginkluotai, itin žiauriai nusikalstamai organizacijai, sudarytai iš buvusių teroristinių organizacijų narių, kurie atsisakė demobilizuotis per Kolumbijos vyriausybės pradėtą taikos ir teisingumo procesą“.