„Kol Antiteroristinės operacijos pajėgų dėmesys nukreiptas į Slovjanską, Snežne <...> kuriama nauja teroristų bazė, kurios gynyba organizuojama, atsižvelgus į pirmosios klaidas“, – parašė jis socialiniame tinklalapyje „Facebook“, analizuodama naujai išrinkto prezidento Petro Porošenkos raginimą iki savaitės pabaigos nutraukti ugnį Donbase.

D. Tymčuko nuomone, greitai nutraukti Antiteroristinę operaciją įmanoma trim atvejais: radikaliai performavus operaciją ir efektyviai ją užbaigus, užbaigus operaciją paraleliai su susitarimais su V. Putinu arba atiduoti Donbasą, kur Padniestrės pavyzdžiu paskui susiformuos kriminalinė kvazivalstybė.

Žurnalistė Ukrainoje: ką daryti su separatistais, niekas negali patarti

Ukrainiečių kariai ketina išvyti iš Mariupolio (Donecko sritis) separatistus. Tiesa, pastarieji įkalbinėja Antiteroristinės operacijos pajėgas nepradėti aktyvių veiksmų.

Apie tai pranešė vietos žurnalistė Tatjana Ignatčenko, informuoja news.liga.net.

„Žmonės, artimi Antiteroristinės operacijos štabui, man sako, kad vos ne kasdien vyksta derybos dėl to, kad nebūtų pradėta aktyvi antiteroristinės operacijos fazė. Milicijos ir Ukrainos saugumo tarybos atstovai įkalbinėja nepradėti antiteroristinės operacijos, o ką daryti su separatistais, niekas negali patarti“, – pranešė žurnalistė televizijai „5 kanalas“.

„Mieste tikrai daug separatistų, yra ir vadinamųjų kadyrovcų (atvykėlių iš Čečėnijos), ir iš Slovjansko atsiųstų asmenų. Jie apsistojo visame mieste, įsirenginėja sandėlius keliuose rajonuose.

Bet miestas funkcionuoja normaliai. Labai aktyviai platinama informacija, kad ten šaudė, ten nužudė. Susidaro įspūdis, kad tai psichologinis puolimas, norint, kad žmonės tiesiog bijotų“, – pranešė žurnalistė.

Primename, jog pirmadienį ryte Savanorių teritorinio bataliono „Donbas“ vadas Semionas Semenčenko patvirtino, jog šiuo metu Mariupolyje antiteroristinės operacijos pajėgos vykdo specialią operaciją.

„Mariupolyje niekas nieko nesprogdino. Antiteroristinės operacijos pajėgos vykdo specialią operaciją. Rezultatai geri. Antroje dienos pusėje, jai (operacijai) pasibaigus, papasakosiu daugiau“, – pranešė jis.

Anksčiau žiniasklaida, remdamasi vietos gyventojais, pranešė, kad naktį į pirmadienį per susišaudymą užsidegė vietos oro uostas, taip pat šalimais esantis karinis dalinys.