A. Castro namas, esantis JAV Ohajo valstijos Klivlando mieste, kur dešimt metų buvo kalinamos trys merginos, slepia dar ne vieną paslaptį. Kas slypi už sienų šio iš pirmo žvilgsnio niekuo neišsiskiriančio namo, kur tiek metų praleido Amanda Berry, Gina DeJesus ir Michelle Knight, aiškinosi BBC.

Atrodo, jog šis pastatas tikrai slėpė dvigubo gyvenimo mįslę – jis buvo ir A. Castro namas, ir trijų jaunų merginų kalėjimas.

Dviaukštis namas stovi pačiame Klivlando Vestsaido rajono centre – čia daugiausia gyvena darbininkų klasės atstovai, bendruomenė artimai bendrauja.

Daug tikslios informacijos apie namą-kalėjimą dar nėra, tačiau keli faktai jau oficialiai patvirtinti.

Remiantis oficialiais dokumentais, A. Castro namą už 12 tūkst. dolerių (31 tūkst. 695 Lt) įsigijo 1992 metais. 2012 metais jo vertė siekė 36 tūkst. 100 dolerių (95 tūkst. 350 Lt).

A. Castro šiuo metu gresia netekti teisės valdyti savo turtą dėl nesumokėtų mokesčių. Už 2010-2012 metų laikotarpį vyras valstybei skolingas 2 tūkst. 501 dolerį (6 tūkst. 605 Lt). Name yra keturi miegamieji, vonios kambarys, 71 kvadratinio metro ploto rūsys, dvi verandos ir palėpė. Prie namo prijungtas ir garažas.

A. Castro sūnus Anthony, kuris tėvą namuose lankė vos prieš dvi savaites, „MailOnline“ sakė, jog rūsio, palėpės ir garažo durys visada buvo užrakintos, o tėvas niekam neleisdavęs ten eiti.

Įtariamojo pagrobėjo sūnus savo tėvą apibūdino kaip agresyvų ir valdingą žmogų, dažnai jį mušusį ir XX amžiaus 10 dešimtmečio pradžioje bus nepražudžiusį jo motinos.

Po metų metus trukusio smurto ir teroro Anthony motina 1996 metais iš namų išsikraustė, kartu pasiėmė sūnų ir tris dukras.

„Sunku suvokti, jog buvau taip arti... Prieš dvi savaites buvau pas tėvą, tada tai dar vyko. Sunku suvokti“, - sako vis dar nuo šoko neatsigaunantis A. Castro sūnus.

Policija kol kas neskelbia namų vidaus nuotraukų, tačiau vienas teisėsaugos pareigūnas gyvenimo sąlygas minėtame name įvertino kaip „geriausiu atveju labai blogas“.

„Jos (moterys) negalėjo išeiti už namo ribų ar bendrauti su kuo nors kitu išskyrus jas pačias, vaiką ir patį įtariamąjį“, - „New York Times“ sakė pareigūnas.

Žiniasklaida skelbia, jog pareigūnai name aptiko grandinių ir lipnios juostos – šios priemonės esą galėjo būti skirtoas pančioti kalines. Pareigūnai sako, jog policija prie minėtojo namo vyko du kartus – 2000 ir 2004 metais.

2000 metų kovą A. Castro policijos pareigūnams pranešė apie muštynes gatvėje – tada niekas nebuvo sulaikytas. 2004 metų sausį policija vyko pas patį A. Castro, tada dar dirbusį mokyklos autobuso vairuotoju, dėl autobuse palikto vaiko. Tą kartą niekas policijos pareigūnams namuose neatidarė durų.

Vėliau tyrimo metu jokios A. Castro nusikalstamos veiklos nenustatyta, portalui Cleveland.com sakė policijos pareigūnai.

Kėlė įtarimų

A. Castro žmonės vertina įvairiai. Vieniems jis atrodo tiesiog paprastas vyrukas, tačiau keli vietos gyventojai pripažino, jog nerimą kėlusių ženklų būta.

Vietos laiškanešys Mike Kazimore papasakoja A. Castro prieangyje besilankantis kiekvieną mielą dieną jau 12 metų iš eilės. „Namas neatrodo neįprastas“, - BBC sakė laiškininkas. Kita vietos gyventoja Niki Greiner sakė, jog namas dažniausiai „skendėjo tyloje“, nors „kartais girdėdavosi iš ten sklindanti muzika“.

„Niekada nemačiau iš ten išeinančio žmogaus ir negirdėjau jokio įtartino triukšmo. Tarsi jis visada būtų buvęs ten, bet tarsi jo lyg ir nebuvo“, - pasakoja moteris.

Dar vienas vietos gyventojas Jamesas Kingas sako, jog „namas kėlė įtarimų“, nes „langai visada buvo uždengti“.

„Pro juos nieko nesimatė“, - teigia vyras.