Keli tūkstančiai prieš anglies kurą nusiteikusių aktyvistų bandė pasiekti ir užimti didžiulę atvirą lignito kasyklą. Tuo pačiu metu „Fridays for Future“ atstovai surengė didžiausią tarptautinį mokinių mitingą per visą organizacijos veiklos istoriją.

Daugiau nei 20 000 jaunų aktyvistų iš 17 šalių susibūrė Acheno mieste, netoli Belgiją ir Nyderlandus skiriančios sienos. Mokiniai siekė parodyti mokyklos streiko projekto, kurį pradėjo švedų paauglė aktyvistė Greta Thunberg, mastą ir pajėgumą.

Spalvingo ir šventiško protesto dalyviai kėlė lenteles su šūkiais „Klimato teisingumas be jokių sienų“, „Kelkite balsus, o ne jūros lygį“.

Dauguma jaunųjų protestuotojų vėliau žadėjo prisijungti ir prie „Ende Gelände“, protesto prieš anglies kasybą ir panaudojimą, dalyvių. „Ende Gelände“ protestuotojai penktadienį, siekdami patekti į Garsvailerio kasyklą, su policija žaidė gaudynes.

Protesto pavadinimas vokiečių kalba nurodo į kažką, kas yra neatšaukiamai pabaigta. Taip protestuotojai sakė besijaučiantys dėl anglies kuro amžiaus. Pasak protestuotojų, jis jau artėja prie pabaigos.

„Ende Gelände“ dalyviai trumpam buvo įkalinti savo stovykloje, kai policija, siekdama užkirsti kelią dalyviams patekti į lignito kasyklą, uždarė Fyrzeno traukinių stotį.