16-metė, kurios vardas neskelbiamas dėl to, kad ji yra nepilnametė, buvo areštuota praėjusią savaitę dėl įtarimų nužudžius 15 metų moksleivę Aiwą Matsuo, kurios sudarkytus palaikus policija rado lovoje įtariamosios namuose Sasebo, Vakarų Japonijoje.

Paauglė prisipažino, kad nupjovė A.Matsuo galvą ir ranką, nurodė policija.

Pranešama, jog įtariamoji neva pasakiusi tyrėjams, kad norėjo ką nors „išskrosti“.

„Už mano dukters veiksmą niekada nebus galima atleisti, dėl jokios priežasties ar motyvo“, – sakoma tėvo pareiškime, kurį citavo naujienų agentūra „Kyodo“ ir kitos japonų žiniasklaidos priemonės.

53 metų tėvas sakė, kad nužudyta auka neteko „laiko patirti gyvenimo džiaugsmą ir laimę“.

„Kai pagalvoju apie šoką ir širdgėlą, kuriuos jaučia sielvartaujanti šeima, man plyšta širdis“, – sakė jis. – Negaliu rasti žodžių atsiprašymui“.

Aukos tėvas sakė, kad „niekada“ negalės „atleisti nusikaltėlei, kuri atėmė ... iš mylimos dukters gyvenimą ir ateitį“, pranešė laikraštis „Mainichi Shimbun“.

Kelios savaitės prieš žmogžudystę psichiatras, kuris vertino kaltinamąją, informavo vietos vaikų konsultavimo biurą, kad ta mergaitė gali ką nors nužudyti, jei nebus gydoma, pranešė žiniasklaida.

Pranešimuose nenurodoma, ar jai buvo diagnozuota kokia nors konkreti liga.

Ši paauglė, vadinama stipria moksleive ir sportininke, turėjo problemų ir pradinėje mokykloje – anksčiau buvo pranešta, kad ji į dviejų klasės draugų maistą pribėrė baliklio.

Dabar policija įtariamosios bute rado įrankių, tarp jų – plaktukų ir pjūklą, praėjusią savaitę rašė laikraštis „Yomiuri“.

Jame buvo rašoma, kad mergaitės motina pernai mirė nuo vėžio ir kad ji pradėjo gyventi savarankiškai, kai tėvas maždaug prieš tris mėnesius vedė dar kartą.

Nuo to laiko ji į mokyklą buvo atėjusi vos kelis kartus, nurodė „Yomiuri“.

Smurtiniai nusikaltimai Japonijoje yra palyginti reti, bet kelios didelio dėmesio sulaukusios bylos dėl jaunų žmonių įvykdytų nusikaltimų padidino visuomenės susirūpinimą.

Sasebo pavadinimas antraštėse mirgėjo ir 2004 metais, kai viena pradinės mokyklos moksleivė mirtinai subadė klasės draugę.