"Jeigu aplinkybės bus tokios, kad moteriškos lyties Dalai Lama būtų naudingesnis, tada automatiškai ateis moteriškos lyties Dalai Lama", - sakė jis spaudos konferencijoje Sidnėjuje, pradėdamas 10 dienų kelionę Australijoje.

Tremtyje gyvenančio 77 metų Dalai Lamos buvo paklausta apie lyčių konfliktą, kurį šią savaitę pakurstė Australijos premjerė Julia Gillard. Jis atsakė, kad pasaulis išgyvena nelygybės ir kančių "moralinę krizę" ir kad jam reikia užjaučiančių lyderių.

"Tuo atžvilgiu, biologiškai, moterys turi didesnį potencialą, - sakė Dalai Lama. - Moterys yra jautresnės kitų žmonių gerovei. Mano paties atveju - mano tėvas, labai ūmus būdas. Kelis kartus esu gavęs ir lupti. Tačiau mano motina buvo taip nuostabiai užjaučianti".

Leiboristų lyderė J.Gillard antradienį pareiškė, kad konservatoriai nustumtų moteris į paribį ir stabdytų abortų įstatymus, jeigu rugsėjį laimėtų visuotinius rinkimus".

Trečiadienį ji apkaltino opozicijos lyderį Tony Abbottą mizoginišku elgesiu ir taip išprovokavo piktus atsakomuosius kaltinimus.

Nobelio taikos premijos laureatas Dalai Lama, kuris 1959 metais pabėgo nuo kinų valdymo Tibete į Indiją, turi pasakyti kalbas Sidnėjuje, Melburne, Adelaidėje ir Darvine.