Apie būsimą M. Abbaso viešnagę pranešta po to, kai Kinija išreiškė ryžtą padėti surengti Izraelio ir palestiniečių taikos derybas.

„Prezidento Xi Jinpingo kvietimu Palestinos valstybės prezidentas Mahmudas Abbasas birželio 13–16 dienomis viešės Kinijoje su valstybiniu vizitu“, – teigė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying.

Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gangas balandį buvo pareiškęs Izraelio užsienio reikalų ministrui Eli Cohenui ir palestiniečių diplomatijos vadovui Riyadui Al-Maliki, kad Kinija yra pasirengusi suteikti pagalbą surengiant taikos derybas. Atskiri Qin Gango pokalbiai telefonu su aukšto rango Izraelio ir palestiniečių pareigūnais vyko Kinijai siekiant užimti regioninės tarpininkės poziciją.

Naujienų agentūra „Xinhua“ skelbė, kad per pokalbį su E. Cohenu Kinijos URM vadovas išsakė raginimą „žingsniuoti taikos derybų atnaujinimo link“. Tuo metu kalbėdamasis su R. Al-Maliki Qin Gangas pabrėžė, kad Pekinas pasisako už kuo greitesnį taikos derybų atnaujinimą. Abiejų skambučių metu Kinijos užsienio reikalų ministras akcentavo Kinijos siekį, kad derybos būtų pagrįstos galimybe įgyvendinti „dviejų valstybių“ sprendimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją