Šių dviejų neturtingų, Sovietų Sąjungai priklausiusių Centrinės Azijos valstybių pasienio bendruomenės reguliariai konfliktuoja dėl žemės ir vandens išteklių. Dažnai į šiuos konfliktus įsitraukia pasieniečiai.

Naujausias susišaudymas įvyko tadžikų pasieniečiams įžengus į ginčijamą rajoną tarp Kirgizijos Batkeno regiono ir Tadžikistano Sugdo regiono, sakoma Kirgizijos sienos apsaugos tarnybos pareiškime.

„Kirgizijos [pasieniečiai] neleido tadžikams realizuoti savo ketinimų. Dėl to kilo susišaudymas“, – nurodė Kirgizijos sienos apsaugos tarnyba.

Pajėgos iš susirėmimo vietos buvo atitrauktos po abiejų šalių sienos apsaugos tarnybų atstovų derybų telefonu, sakoma pranešime.

Uždaras, autoritariškas Tadžikistanas kol kas nepaskelbė savo pareiškimo apie incidentą.

Maždaug pusė 970 km ilgio abiejų šalių sienos yra ginčijama, o sienos žymėjimo pažanga pastaraisiais metais buvo labai lėta.

Pernai įvyko beprecedenčiai abiejų šalių kariškių susirėmimai, pareikalavę daugiau kaip 50 gyvybių ir privertę nuogąstauti dėl platesnio konflikto.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją