Čekijos vyriausybė sulaukė aštrios kritikos, kad šalyje labai stinga medicininių priemonių, todėl gyventojams tenka siūtis kaukes namuose, nes galioja draudimas išeiti į lauką neužsidengus burnos ir nosies.

„Šiame lėktuve yra 1,1 mln. FFP2 tipo respiratorių, kurie bus nedelsiant išdalyti ligoninėms ir kitoms įstaigoms“, – sakė vidaus reikalų ministras Janas Hamačekas per televizijos transliuotą spaudos konferenciją Prahos oro uoste.

Čekijoje, turinčioje 10,7 mln. gyventojų, uždarytos visos mokyklos, nedirba alinės, teatrai, kino teatrai ir kitos įstaigos.


Koronaviruso sukeliama liga COVID-19 šalyje diagnozuota 774 žmonėms, trys asmenys pasveiko. Mirčių kol kas išvengta.

Ateinantį šeštadienį Čekijos vyriausybė laukia dar vieno Kinijos oro bendrovės „China Eastern“ lėktuvo, turinčio atskraidinti milijonus kaukių, taip pat transporto lėktuvo „An-124 Ruslan“ su 100 tonų medicininių priemonių iš Kinijos.

J. Hamačekas sakė, kad bent artimiausias šešias savaites kiekvieną savaitę iš Kinijos turėtų atskristi po tris lėktuvus su medicininėmis priemonėmis.

Trečiadienį į Prahą atskrido orlaivis iš Kinijos, atgabenęs 150 tūkst. greitųjų testų rinkinių koronaviruso infekcijai nustatyti.