Dėl šios nelaimės, įvykusios Šandongo provincijoje esančio Čisia miesto apylinkėse, 45 žmonėms gresia įvairios bausmės, įskaitant baudžiamąsias sankcijas, pranešė valdančiosios Komunistų partijos laikraštis „People's Daily“.

Sausio 10 dieną įvykęs sprogimas užvertė 70 tonų nuolaužų, kurios užblokavo šachtą, liftus ir po žeme įkalino 22 kalnakasius. Po dvi savaites trukusios gelbėjimo operacijos 11 darbininkų pavyko išgelbėti. Jie buvo gyvi iškelti į paviršių, išgręžus dar vieną šachtą šalia senosios. Vienas žmogus iki šiol nerastas.

Tarp asmenų, kuriems gresia bausmės, yra 28 valstybės pareigūnai ir dar 15 pareigūnų iš sprogdinimų, statybų ir kalnakasybos bendrovių, dalyvavusių kasyklos įrengime. Kasyklos savininkė „Shandong Wucailong Investment Co. Ltd.“ ir Čisios savivaldybė daugiau nei parą nepranešė apie nelaimę, bandydamos išvengti sankcijų.

Skelbiama, kad tiesioginiai šios nelaimės sukelti ekonominiai nuostoliai viršija 68 mln. juanių (8,6 mln. eurų).

Tokios ilgos ir brangios gelbėjimo operacijos yra retenybė Kinijos kalnakasybos pramonėje, kur per metus vidutiniškai žūdavo po 5 tūkst. žmonių.

Pastaruoju metu dėl griežtesnės priežiūros saugumas pagerėjo. Vis dėlto anglių ir tauriųjų metalų paklausa ir toliau skatina apeiti saugos normas, o per pernai Čongčinge įvykusius du incidentus žuvo 39 kalnakasiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)