Siekiant išvengti papildomų neramumų, Kinijos karinės pajėgos dislokuotos tibetiečių gausiai gyvenamuose rajonuose. Tokius Kinijos veiksmus sukritikavo respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidento postą Johnas McCainas ir JAV Atstovų rūmų pirmininkė, demokratų partijos narė Nancy Pelosi.

Kovo 10 d. minint nepavykusio sukilimo prieš Kiniją metines Lhasos mieste prasidėję protestai po keturių dienų peraugo į kruvinus susirėmimus tarp valdžios pajėgų ir demonstrantų. Tibetiečių protesto demonstracijos išplito ir kitose trijose provincijose.

Pasak Kinijos valdžios atstovų, žuvusiųjų skaičius šiuo metu siekia 22, tačiau tremtyje esančios Tibeto vyriausybės teigimu, šis skaičius yra daug didesnis. Tremtyje esančios Tibeto vyriausybės žiniomis, per susirėmimus žuvo 99 tibetiečiai – 80 Lhasos mieste, o dar 19 - Gansu provincijoje.

Kinija teigia, kad protestai yra organizuoti tremtyje esančio Tibeto lyderio Dalai Lama šalininkų.

„Mes turime permatyti separatistinių jėgų blogus ketinimus, siekti išlaikyti socialinį stabilumą... ir ryžtingai sutraiškyti Tibeto nepriklausomybės siekiančių jėgų konspiraciją,“ – rašo Kinijos dienraštis „People‘s Daily“.

Tuo metu Kinijos valdžia oficialiai pranešė, kad riaušių metu protestuojantys tibetiečiai nužudė 18 taikių gyventojų ir vieną Kinijos policininką, praneša Kinijos naujienų agentūra "Xinhua".

Tibeto vietinės valdžios ataskaitoje teigiama, jog bendras nukentėjusių policininkų skaičius yra 241 pareigūnas, iš jų 23 buvo rimtai sužeisti. Be to, nukentėjo 384 civiliai, iš jų 58 - rimtai sužeisti.

Valdžios duomenimis, tibetiečiai padegė septynias mokyklas, penkias ligonines ir 120 gyvenamųjų namų, taip pat sudegino 84 mašinas bei apiplėšė apie 1 tūkst. parduotuvių.

Kinija penktadienį išspausdino neramumų Lhasoje organizatorių nuotraukas ir išdavė 21 arešto orderį. Sulaikytų demonstrantų skaičius jau artėja prie tūkstančio.