Viruso aukų skaičius padidėjo iki 80, nors buvo imtasi didelio masto priemonių suvaržyti ligos plitimą Uhane ir Hubėjaus provincijoje, šio protrūkio židinyje. Šalyje šiuo virusu jau užsikrėtė daugiau kaip 2,7 tūkst. žmonių.

Apsauginę kaukę ir mėlyną plastikinį chalatą dėvintis Li Keqiangas lankosi Uhane, kad „išsiaiškintų [padėtį] ir nukreiptų“ pastangas suvaldyti viruso protrūkį 11 mln. gyventojų turinčiame mieste, kuriame taikomos precedento neturinčios karantino priemonės sakoma oficialioje socialinio tinklo „Weibo“ paskyroje paskelbtame Kinijos Valstybės Tarybos pranešime.

Valstybės Taryba, Kinijos ministrų kabinetas, nurodė, kad premjeras lanko pacientus ir su naujo tipo pneumonijos protrūkiu besigrumiančius medicinos darbuotojus šalies prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) paliepimu.

Premjeras buvo paskirtas vadovauti epidemiją turinčiai suvaldyti darbo grupei.

Protrūkis prasidėjo gruodžio pabaigoje – kaip manoma, viename Uhano jūrų gėrybių turguje, kuriame buvo prekiaujama maistui skirtais laukiniais gyvūnais.

Darbo grupė jau paskelbė, kad iki Pavasario šventė – Naujųjų metų pagal mėnulio kalendorių sutiktuvės, turėjusios trukti iki sausio 30 dienos, pratęsiamos iki vasario 2-osios, „siekiant sumažinti gyventojų srautus“.

Visoje Kinijoje taip pat įvesta transporto suvaržymų, siekiant apriboti viruso plitimą.

Šalies mokyklos ir kitos vaikų ugdymo įstaigos liks uždarytos iki atskiro pranešimo.

Kaip rodo naujausi duomenys, iki pirmadienio vidurnakčio šalyje buvo užregistruota iš viso 2 794 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai. Daugiau kaip 3,8 galimai šia liga užsikrėtusių pacientų yra stebimi. Kaip pranešama, du šio tipo pneumonija susirgę asmenys baigė gydymo kursą ir buvo išrašyti iš ligoninių.

Per parą šalyje mirė 24 pacientai, visi – Hubėjaus provincijoje.

Naujasis koronavirusas taip pat išplito kitose šalyse. Pasaulio sveikatos organizacijos vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesus (Tedrosas Adanomas Gebrejesusas) vyksta į Pekiną tartis dėl šios krizės su Kinijos vyriausybės pareigūnais.