Du kartus per dešimtmetį rengiamame suvažiavime taip pat paaiškės, kaip pasikeis Politinio biuro – įtakingo partijos sprendimų priėmimo organo – sudėtis.

„Kiekvienas rinkimų padalinys visoje šalyje sušaukė partijos suvažiavimą arba partijos atstovų susirinkimą ir išrinko 2 296 delegatus į XX-ąjį partijos suvažiavimą“, – pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Remiantis pranešimu, delegatai privalo laikytis ne tik partijos konstitucijos, bet ir Xi Jinpingo politinės ideologijos.

Tarp atstovų yra moterų, etninėms mažumoms priklausančių partiečių bei specialistų iš įvairių sričių, tokių kaip ekonomika, mokslas ir sportas, nurodė CCTV.

Suvažiavimas sostinėje Pekine rengiamas, Xi Jinpingui susiduriant su rimtais politiniais iššūkiais, įskaitant silpnėjančią ekonomiką, prastėjančius santykius su JAV dėl Taivano ir griežtą „nulinės COVID-19 tolerancijos“ politiką, pagilinusią Kinijos izoliaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją