Didelio masto antikorupcijos kampanijos metu prasidėjęs Zh. Yongkango ir jo šeimos nuopuolis yra vienas iš geriausių pavydžių, per kelis pastaruosius metus parodęs, kaip Kinijos politikai naudojasi tarnybine padėtimi norėdami praturtėti ir kaip įspūdingai jie „krinta“ galiai pasibaigus.

Buvęs svarbus krašto apsaugos institucijų pareigūnas ir Komunistų partijos vykdomajam komitetui priklausęs Zh. Yongkangas tapo aukščiausio rango tarnautoju, kurį sužlugdė Kinijos prezidento Si Dzinpingo (Xi Jinping) 2012 metais pradėta antikorupcijos kampanija.

Nacionalinis transliuotojas CCTV pranešė, kad Kinijos teismas Zh. Yongkango sūnui Zhou Binui skyrė 18 metų laisvės atėmimo bausmę. Jis kaltinamas paėmęs 222 mln. juanių (34 mln. JAV dolerių) vertės kyšių, taip pat nelegaliai plėtojęs verslą pardavinėdamas uždraustas prekes.

Trečiadienį Kinijos teismas savo oficialiame tinklaraštyje paskelbė, kad Zh. Yongkango žmona Jia Xiaoye už kyšių ėmimą kalės septynerius metus.

Nors Zh. Yongkangas išėjo į pensiją dar 2012 metais, tyrimas buvo pradėtas tik 2013 m. Jis pripažintas kaltu praėjusiais metais įvykusiame uždarame teismo posėdyje. Zh. Yongkangas kaltinamas ėmęs kyšius, piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi ir tekinęs valstybines paslaptis.

Anot pranešimų, nei Zh. Yongkango sūnus, nei žmona teismo sprendimų neskųs.