20 metų vienuolis vardu Sherabas susidegino trečiadienį, savo mieste Sičuano provincijos Abos apygardoje, pranešė Londone įsikūrusi "Free Tibet" ir Indijoje gyvenantys tibetiečių vienuoliai.

Tai jau 30-as žinomas tibetietis, kuris Kinijoje padegė save po pernai kovą įvykusio incidento, kai susidegino jaunas vienuolis iš Kirčio vienuolyno. Tas susideginimas Sičuane, kur gyvena didelė tibetiečių bendruomenė, išprovokavo dramatiškus protestus.

"Free Tibet" nurodė, kad Sherabas dvi dienos prieš mirtį grįžo į gimtąjį Čaruvos miestą po studijų Kirčio vienuolyne.

Susideginusio tibetiečių išeivio laiške raginama suteikti laisvę Tibetui

Prieš kelias dienas susidegino tibetietis Delyje. Tibetiečių aktyvistai pranešė, kad išeivis, kuris prieš Kinijos prezidento vizitą Indijoje susidegino jos sostinėje Delyje, paliko laišką, kuriame ragina pasaulį "stoti už Tibetą".

27 metų Jamphelis Yeshi laiške rašė: "(Jeigu) valdai savo gyvenimą, tai, manau, atėjo diena savo gyvenimą paaukoti". Laiško vertimas skelbiamas aktyvistų tinklalapyje "Burning Tibet".

J.Yeshi padegė save per protestą prieš Kiniją, kuris Delyje buvo surengtas pirmadienį, o trečiadienį nuo patirtų nudegimų mirė.

Policija sulaikė šimtus tibetiečių ir aptvėrė Delio tibetiečių rajonus, nes valdžia baiminasi nesmagių protestų per Kinijos prezidento Hu Jintao (Hu Dzintao) vizitą.

Hu Jintao Delyje lankosi dėl vadinamosios BRICS šalių grupės viršūnių susitikimo, kuriame taip pat dalyvauja Indijos, Rusijos, Brazilijos ir Pietų Afrikos Respublikos lyderiai.