Komercinis pastatas centrinės Hunano provincijos sostinėje Čangšoje, kuriame buvo įrengti butai, viešbutis ir kino teatras, sugriuvo penktadienio popietę. Po griūties buvo pradėta didžiulio masto gelbėjimo operacija, kurioje dalyvavo šimtai pareigūnų.

Atlikus didžiulio masto gelbėjimo darbus Hunano pareigūnai patvirtino, kad „lig šiol išgelbėta 10 įstrigusių žmonių, dar 26 aptikti negyvi“, informavo visuomeninis transliuotojas CCTV.

Dešimtu išgelbėtu žmogumi tapo moteris, naktį į ketvirtadienį ištraukta iš griuvėsių, beveik šešias dienas praleidusi po nuolaužomis.

Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad griūties metu ji mokėsi gulėdama ant lovos ir liko gyva, nes turėjo nedideles vandens atsargas ir šildėsi po antklode.

Per gelbėjimo operaciją ji buvo sąmoninga ir net patarinėjo gelbėtojams, kaip reikėtų ją saugiai ištraukti, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Sugriuvus pastatui tankiame Čangšos gatvių peizaže atsirado žiojėjanti skylė ir nuolaužų bei sutrupėjusių betoninių sijų krūva.

Anksčiau buvo pranešta apie penkias aukas. Manoma, kad dar kažkiek žmonių tebėra įstrigę po nuolaužomis.

„Xinhua“ duomenimis, gelbėtojams pavyko rasti gyvų asmenų, pasitelkus apmokytus šunis, specialius prietaisus ir bepilotes skraidykles, taip pat reaguojant į atsidūrusiųjų po nuolaužomis šauksmus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją