Naujienų agentūra „Xinhua“ nurodė, kad apie dvylika gyvų auksakasių sužinota iš raštelio, kuris sekmadienį vakare buvo perduotas per gelbėjimo šachtą. Kitų dešimties darbininkų likimas nežinomas.

Ranka rašytame raštelyje buvo nurodyta, kad keturi kalnakasiai sužeisti, o likusių būklė prastėja dėl gryno oro stygiaus ir užliejusio vandens.

Kasyklos vadovai buvo sulaikyti, nes ilgiau kaip parą nepranešė apie nelaimę.

Sprogimas nebaigtoje įrengti kasykloje, esančioje Šandongo provincijos Čisia miesto apylinkėse, driokstelėjo sausio 10-osios popietę.

Daugiau kaip 300 darbininkų gręžia naują šachtą, per kurią bus bandoma pasiekti po žeme įstrigusius kalnakasius.

Kinijoje po sprogimo kasykloje jau savaitę po žeme įstrigę 12 darbininkų

„Tęskite gelbėjimo pastangas. Neprarandame vilties, ačiū“, – buvo užrašyta pieštuku kalnakasių raštelyje.

Raštelio nuotrauka buvo paskelbta „Xinhua“ oficialiame tinklalapyje.

Nelaimių Kinijos kasyklose įvyksta dažnai. Šalies kasybos pramonė pasižymi prastais saugos standartais, o galiojančių taisyklių neretai nepaisoma.

Pernai gruodį 23 kalnakasiai žuvo įstrigę kasykloje pietvakariniame Čongčingo mieste. Ši nelaimė įvyko praėjus vos keliems mėnesiams po incidento, kai kitoje anglių kasykloje tame pačiame mieste 16 žmonių žuvo apsinuodiję smalkėmis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)