Beveik 700 ugniagesių kovojo su šeštadienio vakarą Muli apygardoje įsiplieskusiu gaisru maždaug 4 km aukštyje, pranešė Nepaprastųjų situacijų valdymo ministerija.

Gelbėtojai surado 30 žuvusių ugniagesių, kurie anksčiau buvo laikomi dingusiais, sakoma ministerijos paskyroje į „Twitter“ panašiame „Weibo“.

Liangšano autonominės prefektūros pareigūnai ryšį su 30 ugniagesių grupe, išsiųsta gesinti gaisro, prarado sekmadienio popietę, dėl staiga pasikeitusios vėjo krypties susidarius „milžiniškam ugnies kamuoliui“, anksčiau skelbė ministerija.

Valstybinio transliuotojo CCTV reportažuose matėsi dūmų stulpai, kylantys iš miškais apaugusių kalnų.

Kitas miško gaisras, kuris dvi dienas siautė šiaurinėje Šansi provincijoje, sekmadienį buvo suvaldytas, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

Dėl to gaisro buvo evakuota daugiau kaip 9 tūkst. žmonių; niekas nenukentėjo.

Beveik 3 tūkst. ugniagesių sekmadienį gesino dar vieną miško gaisrą, kuris šeštadienį kilo Pekino pakraštyje. Ugnis buvo išplitusi 42,7 ha plote, bet pranešimų apie nukentėjusius žmones nėra.

Kinijos Nacionalinis meteorologijos centras perspėjo, kad aukštesnė temperatūra ir mažesnis kritulių kiekis – palyginti su ankstesniais metais – šalies šiaurėje padidino miško gaisrų pavojų, nurodė „Xinhua“.

1987-ųjų gegužę per daugiausiai aukų pareikalavusį miško gaisrą Kinijos pastarojo laikotarpio istorijoje žuvo 119 žmonių. Dar 102 žmonės per šį gaisrą Heilongdziango provincijoje šalies šiaurės rytuose buvo sužeisti, o 51 tūkst. neteko namų.