Kurdami milijardieriaus politiko karikatūrą, kinai neribojo fantazijos. Gaidelis su oranžinių plaukų kupeta ir sparneliais, rodančiais D. Trumpo rankų gestus, stovi Tajuano mieste, šiaurinės Šansi provincijos sostinėje.

Šis gaidžio atvaizdas yra vienas iš daugelio visoje Kinijoje, šaliai rengiantis sausio pabaigoje pasitikti Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių.

Gaidelio kopijos jau pardavinėjamos kinų internetinėje parduotuvėje „Taobao“. 10 metrų aukščio kopija ten kainuoja 12 tūkst. juanių (daugiau 1 600 eurų).

D.Trumpo skulptūra Kinijoje

D. Trumpas kinų vaizduotę pagavo ir Kinijos valdžią supykdė pagrasinęs nustatyti didžiulius tarifus kinų eksportuojamoms prekėms.

Savo pranešimuose socialiniame tinkle „Twitter“ jis yra užsipuolęs Kinijos užsienio ir ekonominę politiką, tad nenuostabu, kad kinų internetas nori pasipūtusiam būsimajam JAV lyderiui parodyti vidurinį pirštą.

Maža to, anksčiau šiais metais Kinijos valstybinėje žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi gaidžio su D. Trumpo šukuoseną primenančiomis auksinėmis plunksnomis ant galvos nuotrauka.