Siekiant aiškiau pavaizduoti, kiek genetika lemia žmonių elgesį, Sun Jat Sen universitete Guangdongo provincijoje pristatyti piktojo Voldemorto, Veslio, Dobio, Aberforto Dambldoro ir kiti tipažai.

„Nuo genetikos stipriai priklauso moters elgesys nėštumo metu, tai, kaip ji augina vaikus. Tai aiškiai matyti, lyginant personažų Hario ir Voldemorto charakterius. Abu įtariami turintys burtininko Salazaro Klastuolio geną, abu gyvena panašioje aplinkoje“, – aiškino kurso dėstytoja Čen Sukin.

„Kodėl Haris ir Voldemortas yra priešingybės? Ar todėl, kad įsčiose ir gimęs Haris jautė motinos meilę, o Voldemorto motina laukdamasi buvo kupina neapykantos“, – teigė ji.

Pasitelkus knygų apie H. Poterį siužetus ir personažus bus iliustruojama, kaip genetika lemia žmonių ir pramanytų būtybių elgseną įvairiose situacijose.

„Dažnai studentams genetika atrodo sausas ir nuobodus mokslas. Na bet jei patinka Haris Poteris, kursas kels susidomėjimą, jie nepamirš, ką išmoko“, – sakė didelė H. Poterio gerbėja Č. Sukin.

Paskelbus, kad 36 valandų trukmės dviejų kreditų kurse bus teikiamai pavyzdžiai iš knygų apie H. Poterį, norinčiųjų mokytis gerokai padaugėjo.

Kinijoje labai populiarios knygos ir filmai apie H. Poterį.