Pirmadienį COVID-19 buvo patvirtinta vienai pagyvenusiai porai, tad pareigūnai ėmėsi nustatinėti su šiais pacientais bendravusius žmones ir tirti maisto ėminius.

Vietos sveikatos apsaugos pareigūnai sakė, kad viruso aptikta ant susirgusios poros šaldytuve laikytų maisto produktų ir ant pjaustymo lentelės jų bute.

Iki antradienio buvo paimti 255 200 miesto gyventojų ėminiai testams dėl COVID-19, pranešė Čengdu sveikatos apsaugos komisija. Buvo patvirtinti šeši ligos atvejai ir vienas besimptomis atvejis.

Pidu rajone, kur užfiksuoti užsikrėtimo atvejai, uždarytos mokyklos ir vaikų darželiai, pranešė vietos administracija. Moksleiviai ir mokytojai karantinuojasi ir bus patikrinti dėl naujojo koronaviruso.

Valstybinė televizija parodė žmones, viename parke eilėje laukusius, kol sveikatos apsaugos pareigūnai su apsauginiais kostiumais atliks jiems testus.

Kinija, kur praėjusių metų pabaigoje pasirodė naujasis virusas, iš esmės savo teritorijoje suvaldė jo plitimą. Dėl neseniai atsiradusių ligos židinių valstybinė televizija kaltino šaldytų maisto produktų ir kitų prekių importą.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sako, jog šiuo metu nėra įrodymų, kad žmonės koronavirusu gali užsikrėsti nuo maisto ar maisto pakuočių.

Praėjus beveik metams po to, kai Kinijos centriniame Uhano mieste buvo nustatyti pirmieji COVID-19 atvejai, Pekinas vis garsiau kelia klausimus dėl ligos kilmės.

Vienas Tiandzino sveikatos apsaugos pareigūnas lapkričio mėnesį sakė, kad mieste nustatyti COVID-19 atvejai buvo susieti su importuotais šaldytais produktais, tokiais kaip kiaulių galvos iš Šiaurės Amerikos. Pasak pareigūno, aptiktos viruso atmainos yra panašios į Europoje ir JAV plintančias atmainas.

Kinijos vyriausybė garsėja nepakantumu kritikai, o jos pradinės klaidos Uhane yra tarp opiausių šalies politinių temų.

Šeimos kaltina šio miesto vadovybę iš pradžių slėpus 2019 metų gruodį kilusį protrūkį, spaudus gydytojus tylėti ir neigus, kad žmonės gali užsikrėsti nuo kitų žmonių.

Pavojus nuo gyventojų buvo slepiamas ištisas savaites, todėl susidarė sąlygos virusui labai staigiai sukelti pandemiją.