Ši teritorija yra naujo koronaviruso, nuo gruodžio Kinijoje nusinešusio daugiau kaip tūkstantį žmonių gyvybių ir užkrėtusio dar 42 tūkst. gyventojų, protrūkio židinys.

Vietos pareigūnai vis labiau spaudžiami dėl numanomos nekompetencijos – ypač kai provincijos sostinėje Uhane mirė kinų gydytojas, kuris buvo nubaustas už tai, kad perspėjo žmones apie naujojo viruso keliamą pavojų.

Abiejų atleistų pareigūnų pareigas perims Kinijos nacionalinės sveikatos apsaugos komisijos direktoriaus pavaduotojas Wang Heshengas, informavo CCTV.

Apie pakeitimus vietos valdžioje protrūkio epicentre liudija ir žinia, kad iš Pekino atvyko aukšto rango pareigūnas Chen Yixinas, vadovausiantis pastangoms suvaldyti epidemiją.

Stabilumo įvaizdis


Chen Yixinas – buvęs Komunistų partijos Hubėjaus skyriaus pirmininko pavaduotojas – buvo paskirtas centrinės vyriausybės į provinciją atsiųstos darbo grupės vadovo pavaduotoju, socialiniame tinkle „WeChat“ pranešė Centrinė politinių ir teisinių reikalų komisija.

Chen Yixingas yra šios komisijos – įtakingiausios partijos teisinės institucijos – generalinis sekretorius.

Analitikai mano, kad vietos valdžia sausio pradžioje menkino protrūkio mastą, nes tuo metu rengė politinius susitikimus ir norėjo pademonstruoti, kad padėtis yra stabili.

Siekiant sustabdyti viruso plitimą Hubėjaus provincijoje galioja faktinis karantinas.

Vietos Komunistų partijos sekretorius Ma Guoqiangas praėjusią savaitę pripažino, kad pareigūnai sudarė sąlygas greitesniam infekcijos plitimui, nes nesugebėjo laiku apriboti susisiekimą transportu.

Sausį Uhano valdininkai taip pat sulaukė kritikos, kad likus kelioms dienoms iki miesto uždarymo surengė kasmetinį viešą banketą, kuriame dalyvavo 40 tūkst. šeimų.

Provincijoje buvo pakeisti ir kiti pareigūnai, įskaitant aukšto rango Uhano Raudonojo Kryžiaus pareigūną, atleistą už pareigų nevykdymą.