Norint atvykti į Tibetą reikalingas leidimas. Viena iš didžiausių kelionių agentūrų „Youth Travel Service“ pareiškė, kad paskutiniu metu nebuvo išduota praktiškai nė vieno leidimo. „Šiuo metu labai sunku gauti leidimą. Reikia laukti“, – pasakė agentūros atstovas.

Uždrausta vykti ir į kelias netoli Tibeto esančias Kinijos provincijas, kuriose gyvena etniniai tibetiečiai. Gansu provincijos pareigūnai patvirtino, kad turistai šiuo metu neįleidžiami į Tibetą ir aplinkines sritis, kol bus nurodyta kitaip.

Sičuanio provincijos pareigūnai pareiškė, kad turistams, kurie vyksta į Tibetą, neleidžiama keliauti toliau.

Tibeto kontrolę Kinija sugriežtino prieš 50-ąsias Dalai Lamos tremties metines, kurios bus pažymimos kovo 10 d. Praėjusiais metais šios sukakties proga surengtas taikus apie 200 vienuolių protestas peraugo į riaušes. Kinijos vyriausybė teigia, kad protestų metu žuvo 22 žmonės, tačiau žmogaus teisių aktyvistai mano, jog nuo policininkų rankos žuvo daug daugiau žmonių.

Anksčiau Kinijos vadovybė pareiškė, kad kovo mėnesį į Tibetą bus pakviesti užsienio žurnalistai, kad žiniasklaidoje nušviestų renginį, pramintą „Vergų išlaisvinimo diena“.