Mokslininkas Chen Cao iš Nacionalinės sveikatos tarnybos virusologijos instituto pirmadienį Pekine sakė, kad šalyje vyraujantys variantai yra BA.5.2 und BF.7. Atlikus daugiau kaip 1 420 mėginių, paimtų įvairiose šalies provincijose per kinų Naujųjų metų atostogas, sekoskaitos tyrimus, naujų atmainų esą nenustatyta.

Didžiulė koronaviruso banga, kuri per 1,4 mlrd. gyventojų turinčią šalį ritasi nuo gruodžio pradžios, savo piką, oficialiais duomenimis, jau peržengė. Žuvusiųjų ir hospitalizacijų skaičiai praėjusią savaitę smarkiai sumažėjo, pranešė sveikatos tarnyba.

Kadangi Kinijoje virusu užsikrečia daug žmonių, kurie neturi imuniteto, nes nėra anksčiau persirgę, taip pat dalis gyventojų nėra paskiepyti, kitose šalyse būgštaujama dėl naujų atmainų susidarymo. Dėl to daug valstybių reikalauja, kad iš Kinijos atvykę asmenys turėtų neigiamą koronaviruso testą. Tai piktina vyriausybę Pekine, nors ji pati iš atvykstančiųjų į Kiniją tokio testo reikalauja.

Po beveik trejų metų nulinio Covido politikos Kinija gruodžio pradžioje staiga atsisakė taikytų griežtų koronaviruso ribojimų – karantinų, uždarymų ir masinių testavimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją