Daugumai sutuoktinių ateityje bus leista turėti du vaikus. Laikraštis rašo, kad apie tai oficialiai bus paskelbta šių metų pabaigoje arba 2016-ųjų pradžioje. Jis remiasi ekspertu, priklausančiu Šeimos planavimo komisijai.

Kinijos socialinių mokslų akademija „dviejų vaikų politiką“ pernai pasiūlė kaip atsaką į visuomenės senėjimą ir mažėjantį gimstamumo procentą.

Griežtos šeimos planavimo taisyklės Kinijoje siekia aštuntą dešimtmetį. „Vieno vaiko politika“ turėjo sustabdyti didžiausios Žemės tautos augimą. Tačiau dabar Kinijoje gimstamumas yra vienas mažiausių pasaulyje. Vienai kinų moteriai vidutiniškai tenka tik 1,55 vaiko. Stabiliam gyventojų skaičiui būtinas 2,1 vaiko rodiklis.

Komunistų partija 2013 metų pabaigoje paskelbė, kad tam tikruose šalies regionuose sutuoktiniai galės turėti du vaikus, jei vienas tėvų yra kilęs iš vieno vaiko šeimos. Iki šiol išimtis buvo daroma tik tada, jei brolio ar sesers neturi nė vienas tėvų.

Ekspertai jau seniai įspėja dėl Kinijos gyventojų senėjimo. Čia senjorų skaičius auga sparčiai, o dirbančių gyventojų dalis mažėja. Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, šalyje iki 2050 metų gyvens 440 mln. vyresnių nei 60 metų amžiaus žmonių.