Didėjanti Kinijos įtaka regione kelia nerimą bent kelioms kaimyninėms valstybėms, o JAV pažadėjo pasipriešinti, Pekinui gviešiantis didžiosios Pietų Kinijos jūros dalies, taip pat ir ginčijamų Paraselio salų.

Kinijos bombonešiai H-6G ir H-6J „dalyvavo intensyviuose mokymuose ir surengė vienos dienos ir nakties pratybas, kurių metu praktikavosi pakilti ir nusileisti, ilgos distancijos bombardavimą bei išpuolių prieš jūroje esančius objektus rengimą“, ketvirtadienį virtualios spaudos konferencijos metu teigė Gynybos ministerijos atstovas Renas Guoqiangas.

Jis tvirtino, kad pratybos buvo įprasto treniravimosi dalis, kurio metu pavyko pasiekti „norimų rezultatų“. R. Guoqiangas neatskleidė tikslios vietos, kur vyko karinės pratybos.

Kinija dėl Pietų Kinijoje esančių salų įsitraukusi į konfliktą su Indija, Japonija ir Vietnamu, supykdė ir kitas šalis, tam tikrose šios jūros vietose supylusi dirbtines salas ir įtvirtinusi karinių postų.

Kiek anksčiau šį mėnesį Vašingtonas paskelbė, kad Pekino pretenzijos į didžiąją dalį Pietų Kinijos jūros yra neteisėtos. JAV padidino paramą kitoms pretenzijų į tam tikras jūros dalis turinčioms šalims.