Šalis nuo pat pandemijos pradžios COVID-19 atžvilgiu taiko „nulinės tolerancijos“ politiką ir kilus protrūkiams pasitelkia tokias priemones, kaip komendanto valandas, masinį testavimą, kontaktų sekimą, karantinus ir įvažiavimo į šalį ribojimus.

Nors griežtos priemonės iki šiol padėjo palaikyti palyginti nedidelius infekcijų skaičius, daugiausiai gyventojų turinti pasaulio šalis šiuo metu kovoja su nedideliais protrūkiais mažiausiai 11 provincijų.

Infekcija anksčiau šią savaitę privertė pareigūnus paskelbti karantiną milijoniniame Landžou mieste ir Edzine Vidinėje Mongolijoje. Ketvirtadienį šiuo pavyzdžiu taip pat pasekė vos vieną infekcijos atvejį užfiksavusio Heihės miesto valdžios institucijos ir nurodė gyventojams neiti iš namų be svarios priežasties.

Heihės pareigūnai taip pat pradėjo 1,6 mln. gyventojų testavimą ir infekuoto asmens kontaktų sekimo procesą, teigiama vietos valdžios institucijų pranešime. Valstybinė žiniasklaida taip pat skelbė, kad mieste laikinai nekursuoja autobusai ir neteikiamos pavėžėjimo paslaugos, o transporto priemonėms neleidžiama išvykti už miesto ribų.

Kinija ketvirtadienį užfiksavo 23 naujus vietinio infekcijos perdavimo atvejus, ar perpus mažiau nei ankstesnę parą. Tai laikoma ženklu, kad griežtos šalies priemonės veikia.

Nuo antradienio karantino sąlygomis gyvenančiame Landžou mieste per 24 val. nustatytas vos vienas infekcijos atvejis, o apie 35 tūkst. gyventojų turinčiame Edzine – septyni, teigiama miestų vyriausybių pranešimuose.

Tuo metu dar dešimtis tūkstančių žmonių veikia tiksliniai karantinai gyvenamuosiuose kompleksuose keliuose šalies miestuose, įskaitant Pekiną.

Sostinė, kuri vasarį surengs žiemos olimpines žaidynes, taip pat apribojo prieigą prie lankytinų vietų ir paragino gyventojus neiti iš namų be svarios priežasties.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją