Nacionalinė sveikatos komisija paskelbė, jog šalyje naujuoju koronavirusu, kuris gruodį atsirado centrinėje Hubėjaus provincijoje, dabar yra užsikrėtę daugiau kaip 74,5 tūkst. žmonių.

Mirties atvejų skaičius ketvirtadienį pašoko iki 2 118 – pranešta apie dar 114 mirusių žmonių, daugiausia epidemijos epicentre Hubėjuje.

Dauguma naujų atvejų užregistruota provincijos sostinėje Uhane, kur virusas pirmą kartą pasirodė.

Hubėjaus sveikatos apsaugos pareigūnai ketvirtadienį sakė, kad Uhane buvo 615 naujų atvejų, o kitur provincijoje – dar 13.

Tačiau Hubėjaus sveikatos komisija paskelbė 279-iais sumažinanti atvejų, apie kuriuos anksčiau pranešta iš kelių provincijos miestų, skaičių.

Net be šio pakoregavimo naujų užsikrėtimo atvejų skaičius yra daug mažesnis nei kasdieniai provincijos pastarųjų savaičių skaičiai. Trečiadienį Hubėjuje buvo paskelbta apie 1 693 naujus atvejus.

Nacionaliniai sveikatos apsaugos pareigūnai sakė, kad ligos atvejų skaičių reikėjo sumažinti atlikus nukleorūgščių tyrimus pacientams, kuriems anksčiau liga buvo patvirtinta tik peršvietus plaučius.

Po pakoregavimo naujų patvirtintų atvejų šalyje skaičius buvo 394, paskelbė Nacionalinė sveikatos komisija.


Naujų atvejų buvo labai padaugėję praėjusią savaitę, Hubėjaus sveikatos pareigūnams paskelbus, kad jie keičia atvejų skaičiavimo metodiką ir įtrauks pacientus, kuriems COVID-19 diagnozuotas tik kliniškai, iš plaučių nuotraukų.

Už Hubėjaus ribų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius palaipsniui mažėja; ketvirtadienį buvo pranešta tik apie 45 naujus atvejus.