Mėginiuose, paimtuose nuo baltakojų krevečių pakuočių Daliano ir Siameno uostamiesčiuose, buvo rastas koronavirusas, spaudos konferencijos metu sakė Kinijos muitinės generalinės administracijos pareigūnas Bi Kexinas.

Iš pakuočių vidaus ir pačių krevečių paimti mėginiai buvo neigiami.

Muitinės generalinė administracija teigė, kad laikinai draus importą iš trijų Ekvadoro bendrovių, kurių prekėse buvo rastas koronavirusas.

Praėjusį mėnesį Pekine prasidėjęs naujas viruso protrūkis lėmė sugriežtintą importuojamų maisto prekių patikrą, koronavirusą aptikus ant pjaustymo lentelės, ant kurios didmeninės prekybos turguje „Xinfadi“ buvo ruošiama importuota lašiša.

Kinija jau yra uždraudusi importą iš keleto užjūrio maisto gamybos bendrovių, kuriose užfiksuoti viruso židiniai – į bendrovių sąrašą įtrauktos JAV paukštienos eksportuotoja „Tyson Foods“ ir Vokietijos mėsos įmonė „Toennies“.

Šalyje taip pat vykdoma nacionalinio masto kampanija, skirta testuoti šaldytas maisto prekes, atkeliavusias iš „didelės rizikos šalių“.

Bi Kexinas teigė, kad Kinijos muitinės pareigūnai ištestavo jau daugiau nei 220 tūkst. mėginių, paimtų iš maisto prekių, jų pakuočių ir iš juos supančios aplinkos.

Jokiose kitose prekėse nebuvo rasta viruso pėdsakų, teigė Bi Kexinas, pridurdamas, kad viruso pėdsakų atradimas ant krevečių dar nereiškia, jog prekės yra užkrečiamos.