„Esame įsitikinę, kad Šiaurės Korėjos branduolinis klausimas ir JAV -Kinijos prekyba yra du klausimai, priklausantys dviem visiškai skirtingoms sritims“, - sakė Kinijos prekybos viceministras Qian Kemingas ir pridūrė, kad šie klausimai nėra susiję ir neturėtų būti aptarinėjami kartu. Tokio Kinijos atsako sulaukta po socialiniame tinkle pasirodžiusių D. Trumpo pranešimų.

„Esu labai nusivylęs Kinija. Kvaili buvę mūsų lyderiai leido jiems kasmet iš prekybos uždirbti šimtus milijardų dolerių, nors jie nieko nedaro su mumis kartu dėl Šiaurės Korėjos, tik kalba“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė JAV lyderis D. Trumpas.

Šeštadienį JAV vadovas itin piktinosi Kinijos neveiksnumu Šiaurės Korėjos atžvilgiu, jis net įspėjo daugiau neleisiąs Kinijai nieko nedaryti dėl Šiaurės Korėjos, kuri penktadienį antrą kartą išbandė tarpžemyninę balistinę raketą.

Su Kinija Šiaurės Korėjos branduoliniais klausimais konfliktuojantis D. Trumpas nuolat ragina Kiniją suvaldyti nepaklusnią savo kaimynę, bet Pekinas tvirtina, kad dialogas yra vienintelis praktinis žingsnis į priekį.