Dienraštis „The Daily“ rašo, kad suimtieji įtariami grėsmės nacionaliniam saugumui kėlimu, plėšikavimu, turto naikinimu, padegimais ir kitais sunkiais nusikaltimais.

„Nusikaltimai yra akivaizdūs, įrodymai - patikimi, todėl juos padarę asmenys bus griežtai nubausti“, - pareiškė prokuratūros atstovas, kurį cituoja Tibeto administracijos interneto puslapis.

Naujienų agentūra „Reuters“ rašo, jog kai kurios tibetiečius remiančios pasaulio organizacijos teigia, kad iš tikrųjų po riaušių Lasoje suimtų žmonių skaičius gali siekti kelis šimtus, o nauji suėmimai labai tikėtini.

Praėjusią savaitę Lasoje, pažymėdami 49-ąsias metines nuo to laiko, kai buvo žiauriai numalšintas tibetiečių sukilimas prieš Kinijos valdžią ir Dalailama pabėgo į užsienį, budistų vienuoliai surengė taikias manifestacijas. Vėliau jos virto didžiausiomis per pastaruosius 20 metų antikiniškomis riaušėmis.

Tibeto vyriausybė tremtyje teigia, kad per susirėmimus žuvo mažiausiai 99 žmonės. Kinijos atstovai kalba apie keliolika žuvusiųjų.