„Mes nepakęsime nė procento tikimybės, - pabrėžė ministras Berlyne, susitikęs su kolega iš Vokietijos Sigmaru Gabrieliu. - Nes Šiaurės Korėja nėra Vidurinieji Rytai. Jei Korėjos pusiasalyje iš tikrųjų kils karas, tai padariniai bus sunkūs ir neįsivaizduojami“. Dėl to Kinijos interesas yra, „kad mes tikrai sumažintume šią karo riziką“.

JAV ginkluotosios pajėgos anksčiau nei tikėtasi pradėjo Pietų Korėjoje dislokuoti prieštaringai vertinamą priešraketinės gynybos sistemą. Pirmieji konteineriai su THAAD sistemos komponentais trečiadienio rytą buvo atgabenti į teritoriją Šiaurės Kiongsango provincijoje.

Rusija apkaltino JAV aštrinant konfliktą. Priešraketinės sistemos dislokavimas destabilizuoja padėtį, pareiškė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Jo pavaduotojas Sergejus Riabkovas paragino Šiaurės Korėją sustabdyti branduolinius bandymus. Vadovybė Pchenjane turi įsipareigoti nevykdyti branduolinių bandymų, rašė jis Maskvos laikraštyje „Kommersant“. Anot viceministro, tik viena šalis - Šiaurės Korėja - XXI amžiuje atliko branduolinius badymus.