Pietų Korėjoje veiklą vykdantis mokslinių tyrimų centras – Nacionalinio saugumo strategijos institutas – neseniai paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad Kim Jong Unas nuo to laiko, kai 2011 m. atėjo į valdžią, nurodė įvykdyti egzekuciją 340 asmenų. Dar nemažai asmenų, praradusių lyderio palaikymą, gyvybę išsaugojo, tačiau buvo kartą ir visiems laikams nušalinti nuo valdžios, rašo nytimes.com.

2012 m. iš valdžios išstumtas Ri Yong Ho

Kim Jong Unas savo principų laikosi griežtai ir yra pasirengęs įrodyti, kad nėra nė vieno aukšto rango valdininko, galinčio jaustis visiškai saugiai. Tokio jo principo įrodymas – kariuomenės vado Ri Yong Ho pašalinimas iš užimamo posto. Oficiali valstybinės žiniasklaidos skelbiama pasitraukimo priežastis – liga.

 Ri Yong Ho

2013 m. nužudytas Jang Song Thaekas

2013 m. pabaigoje Kim Jong Uno dėdė ir Šiaurės Korėjos antrasis pagal reikšmingumą valdininkas Jang Song Thaekas tapo savo pavaduotojų egzekucijos liudininku. Lyderio nemalonėn patekę nelaimėliai buvo itin brutaliai nužudyti pasitelkus priešlėktuvinius kulkosvaidžius, o vėliau jų kūnai buvo sudeginti liepsnosvaidžiais.

Jang Song Thaekas

Remiantis Pietų Korėjos žvalgybos pateikiama informacija, šio siaubingo reginio metu Jang Song Thaekas nualpo, o pateikus ir jam kaltinimų išdavyste jis buvo nužudytas toje pačioje vietoje lygiai tokiu pačiu būdu kaip ir jo pavaduotojai. Dar pasklido spekuliacijų apie galimai dėdę alkaniems šunims sudraskyti atidavusį Kim Jong Uną.

2015 m. nužudytas Hyon Yong Cholis

Generolas Hyon Yong Cholis, ėjęs ginkluotųjų pajėgų ministro pareigas, buvo įvardijamas kaip antrasis pagal reikšmingumą asmuo Šiaurės Korėjos kariuomenėje. Vis tik jis buvo apkaltintas parodęs nepagarbą Kim Jong Unui, snūduriuojantis per karinius renginius ir ne iš pirmo karto rodantis pasirengimą vykdyti šalies lyderio nurodymus. Teigiama, kad Hyon Yong Choliui egzekucija įvykdyta panaudojus priešlėktuvinį ginklą.

Hyon Yong Cholas

2015 m. nužudytas Choe Yong Gonas

Remiantis Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“ skelbiama informacija, Šiaurės Korėjos vicepremjerui Choe Yong Gonui, vadovavusiam statybų ir statybinių medžiagų pramonei, egzekucija įvykdyta dėl jo neva išreikšto nerimo dėl lyderio vykdomos miškų sodinimo politikos.

Choe Yong Gonas

2016 m. nužudytas Kim Yong Jinas

Panašu, kad už švietimą atsakingas premjero pavaduotojas Kim Yong Jinas nepateisino Kim Jong Uno lūkesčių laikydamasis nepagarbios pozicijos per susitikimą su lyderiu. Po to sekusio tyrimo metu nustatyta, kad 63 m. premjero pavaduotojas kaltas dėl prieš partiją nukreiptos veiklos. Egzekucija jam įvykdyta sušaudant.

Kim Yong Jinas

2017 m. iš valdžios išstumtas Kim Won Hongas

Generolas Kim Won Hongas, vadovavęs Šiaurės Korėjos slaptajai policijai, vadintas dešiniąja lyderio ranka, tačiau vis tik nuo pareigų jis buvo nušalintas pateikus jam kaltinimų dėl korupcijos ir piktnaudžiavimo valdžia.

Kim Won Hongas