Agentūros kalbintas pašnekovas tvirtina, kad pateikę Brazilijos pasus Šiaurės Korėjai vadovaujančios šeimos nariai galėjo gauti vizas užsienio atstovybėse. Kai kurių šaltinių teigimu, tokie veiksmai gali reikšti, kad šeima ieškojo būdų, kaip pabėgti iš šalies.

Brazilijoje veikianti Šiaurės Korėjo atstovybė jokių komentarų šia tema nepateikė. Iš Brazilijos užsienio reikalų ministerijos buvo gautas atsakymas apie vykdomą tyrimą. Tačiau agentūros „Reuters“ šaltinis tvirtina, kad nėra jokio pagrindo abejoti Brazilijos pasiuntinybės Prahoje 1996 metų vasarį išduotų dokumentų autentiškumu.

Pase, į kurį įklijuota Kim Jong Uno nuotrauka, nurodyta, kad dokumento savininkas gimė 1983 m. vasario 1 d. Kadangi ši data su Šiaurės Korėjos lyderio gimimo data nesutampa, galima numanyti, kad tada, kai buvo išduotas pasas, Kim Jong Unui buvo 12–14 metų.

Kim Jong Ilo pase nurodyta gimimo data yra 1940 m. balandžio 4 d. Iš tikrųjų 2011 metais miręs buvęs Šiaurės Korėjos lyderis gimė 1941 m. vasario 16 d.

Abiejuose pasuose, be kita ko, nurodyta, kad dokumentų savininkai gimė Brazilijos San Paulo mieste.

Aukštas pareigas užsienio specialiosiose tarnybos užimantis asmuo patvirtino, kad du pasai, kuriuose nurodyta Brazilijos pilietybė, buvo pateikti įforminant ne mažiau kaip dviejų Vakarų valstybių vizas. Pasuose buvo įklijuotos į Kim Jong Uną ir jo tėvą panašių asmenų nuotraukos. Dokumentų savininkų eilutėse buvo įrašytos Josefo Pwago ir Ijongo Tchoi pavardės. Spėjama, kad su šiais pasais buvo lankytasi Brazilijoje, Japonijoje ir Honkonge.

Anot ankstesnių žiniasklaidos publikacijų, vaikystėje Kim Jong Unas lankė Šveicarijoje netoli Berno esančią mokyklą. Iš pradžių buvo tvirtinama, kad 1993–1998 metais jis mokėsi Giumligene veikiančioje privačioje tarptautinėje mokykloje, kurioje dėstoma anglų kalba, bet vėliau paaiškėjo, kad 1998–2000 metais jis lankė Kionice, netoli Berno, esančią mokslo įstaigą. Tuo laikotarpiu mokinių sąrašuose Pako Uno arba Nepako pavarde figūravęs Kim Jong Unas prisistatydavo kaip Šiaurės Korėjos atstovybėje Berne dirbusio vairuotojo sūnus.

2012 metų balandį spaudoje buvo paviešinti nauji dokumentai, įrodantys, kad Šveicarijoje Kim Jong Unas gyveno arba nuo 1991, arba nuo 1992 metų.