Pasienio miesto Dong Dango stotyje Kim Jong Unas įlipo į savo šarvuotą traukinį, kuris pajudėjo į šiaurę, Kinijos link. Jo 4 tūkst. km kelionė atgal į Pchenjaną turėtų trukti pustrečios paros.

Prieš išvykdamas iš Vietnamo Kim Jong Unas žengė itin neįprastą žingsnį ir aplankė atšiaurų betono monumentą, kur demonstruojami Vietnamo nepriklausomybės didvyrio palaikai.

Šiaurės Korėjoje per svarbias metines Kim Jong Unas reguliariai pagerbia savo pirmtakus – tėvą Kim Jong Ilą ir senelį Kim Il Sungą, kurių balzamuoti palaikai demonstruojami didžiuliuose memorialiniuose rūmuose Pchenjano pašonėje.

Tačiau nėra žinoma, kad jis kada nors anksčiau yra panašiai pagerbęs kokį nors užsienio lyderį.

Prie Ho Chi Minho mauzoliejaus Šiaurės Korėjos lyderis pataisė jo vardu padėto vainiko kaspinus ir nulenkęs galvą pastovėjo ne mažiau nei 48 sekundes.

Kim Jong Unas keturis kartus lankėsi Kinijoje, kuri yra svarbi Šiaurės Korėjos diplomatinė gynėja ir pagrindinė pagalbos teikėja bei prekybos partnerė, tačiau niekada nebuvo pranešimų, kad jis būtų nuėjęs prie Mao Zedongo mauzoliejaus Pekine.

Tačiau Kim Jong Uno senelis buvo artimas Ho Chi Minho draugas ir per karą su JAV remtu režimu Pietų Vietname siuntė jam naikintuvų pilotų ir psichologinio karo specialistų.

Nežinomas maršrutas

Kim Jog Uno apsilankymas buvo pirmas Šiaurės Korėjos lyderių vizitas Vietname nuo 1964 metų, kai čia, taip pat traukiniu, buvo atvykęs Kim Il Sungas.

Šeštadienį Kim Jong Unas įsėdo į savo traukinį ir išvyko, bet jo maršrutas nėra žinomas. Taip pat neaišku, ar Kinijoje jis sustos susitikti su prezidentu Xi Jinpingu.

Dong Dango stotyje Kim Jong Unas šypsodamasis mojavo jį išlydinčiai miniai, kurioje buvo baltomis uniformomis vilkinčių karių ir Vietnamo pareigūnų.

Penktadienį Kim Jong Unas susitiko su Vietnamo vadovais, įskaitant prezidentą Nguyen Phu Trongą, ir, kaip pranešama, pabandė pagroti tradiciniu vienastygiu instrumentu dan bau.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Hanojuje vyko Kim Jong Uno viršūnių susitikimas su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, bet jis netikėtai buvo nutrauktas dėl ginčo, kokiu mastu Vašingtonas turėtų sušvelninti sankcijas Pchenjanui mainais į branduolinio nusiginklavimo žingsnius.