Nors dalis tarptautinės bendruomenės lyderių neskuba sveikinti Rusijos prezidento perrinkimo, Kim Jong Unas pareiškė, kad V. Putino perrinkimas yra „didelės tautos paramos ir pasitikėjimo (juo) išraiška“.

Sveikinimo žinutėje, kurią citavo valstybinė naujienų agentūra KCNA, Šiaurės Korėjos lyderis sakė esąs įsitikinęs, kad abi šalys galės pratęsti tarpusavio draugiškų santykių „ilgą istoriją“, ir palinkėjo sėkmės jo „darbe kuriant galingą Rusiją“.

Šiaurės Korėja yra suvaržyta griežtų tarptautinių sankcijų, kuriomis siekiama ją priversti atsisakyti savo branduolinių ir raketų programų.

Po buvusio dvigubo agento apnuodijimo Britanijoje ir Vašingtono paskelbtų naujų sankcijų dėl kišimosi į 2016 metų prezidento rinkimus Maskva taip pat patiria tokią izoliaciją, kokios nebuvo mačiusi nuo Šaltojo karo laikų.

Anksčiau šiais metais JAV apkaltino Rusiją, kad ši padeda savo Šaltojo karo laikų sąjungininkei Šiaurės Korėjai apeiti kai kurias tarptautines sankcijas ir aprūpina ją degalais bei teikia kitokią pagalbą. Rusija šiuos kaltinimus neigia ir reikalauja įrodymų.