Palydovų vaizdinėje medžiagoje ir nuotraukose, kurias paskelbė valstybinė žiniasklaida, užfiksuota, kaip raketos paleidžiamos už kelių kilometrų į šiaurę nuo Pietų Korėjos turistų mėgstamos observatorijos, netoli demilitarizuotos zonos.

Observatorijos darbuotojų nufilmuotame vaizdo įraše, kuris pateko į "Reuters" rankas, girdėti raketų gausmas ir dūmų debesys tarp kalnų Šiaurės Korėjos teritorijoje.

Kol kas nežinoma, kodėl Pchenjanas surengė pratybas taip arti sienos, tačiau pastarosiomis dienomis valstybinė žiniasklaida skelbė, kad JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešis Pietų Korėjoje yra "grėsminga intervencija".

"Jie žino, kad Pietų Korėjos pareigūnai praneš apie jų raketų paleidimus, todėl nusprendė tai padaryti patys", - sakė Šiaurės Korėjos režimo specialistas Michaelas Maddenas.

Pchenjanas reguliariai į vandenis nuo rytinės ir vakarinės pakrantės paleidžia trumpojo nuotolio raketas, tačiau valstybinė žiniasklaida retai parodo bandymus arti Pietų Korėjos sienos stebintį Kim Jong Uną. Tik pastarosiomis savaitėmis buvo paviešinti vaizdai, kuriuose jaunasis lyderis prižiūri trumpojo nuotolio balistinių raketų bandymus.

Pagrindinis Šiaurės Korėjos laikraštis "Rodong Sinmun" rašė, kad Kim Jong Unas asmeniškai instruktavo raketų paleidimą. Pietų Korėjos pareigūnai patvirtino pranešimus.