Šeštadienį paskelbtais oficialiais duomenimis, eksportas sumažėjo 17,2 proc. ir jo metinis nuosmukis buvo didžiausias nuo 2019 metų vasario, kuomet tarp JAV ir Kinijos buvo kilęs prekybos karas.

Importas tuo pat laikotarpiu smuko 4 procentais.

Agentūros „Bloomberg“ apklausti ekonomistai prognozavo, jog eksporto metinis nuosmukis bus mažesnis ir sudarys vidutiniškai 16,2 procento.

Tačiau jie prognozavo kur kas didesnį importo nuosmukį – vidutiniškai 16,1 procento.

Naujausi duomenys taip pat parodė, jog Kinijos prekybos su Jungtinėmis Valstijomis perteklius, dėl kurio Pekinas nuolat sulaukia Vašingtono priekaištų, sausio–vasario mėnesiais sumažėjo 40 proc. – nuo 42 mlrd. JAV dolerių tuo pat laikotarpiu pernai iki 25,4 mlrd. JAV dolerių.

Apie pirmuosius užsikrėtimo koronavirusu atvejus buvo pranešta pernai gruodį Uhano mieste Hubėjaus provincijoje centrinėje Kinijos dalyje.

Kilus epidemijai, provincija – svarbus pramoninis regionas, kuriame gyvena apie 56 mln. žmonių – sausio pabaigoje iš esmės buvo izoliuota.

Tebėra taikomi kelionių apribojimai ir karantino priemonės.

Tačiau Kinijos valdžia tikina, jog epidemijos poveikis bus „trumpalaikis“.

Pekinas ėmėsi gausybės priemonių, siekdamas paremti bendroves ir padėti joms atnaujinti veiklą, nors ekonomistai prognozuoja, jog šalies ekonomikos augimas gerokai sulėtės.