Toks pareiškimas pasirodė kitą dieną po to, kai Gazos Ruožo Ortodoksų Bažnyčia apkaltino islamišką organizaciją, kurios pavadinimo nenurodė, "pagrobus" 24 metų Ramezą al Amashą, taip pat - vieną moterį ir tris jos dukteris, ir privertus juos atsiversti į islamą.

Sveikatos apsaugos ministras Bassemas Naimas, "Hamas" lyderis Gazos Ruože, visus įtarimus paneigė.

"Per kontaktus su kai kuriais pareigūnais krikščionių jaunuolis Ramezas al Amashas susitiko su savo šeima draugiškame susitikime, kuris buvo surengtas Palestiniečių žmogaus teisių centre", - sakoma pareiškime.

"Jaunuolis tvirtino, kad atsivertė į islamą be spaudimo tai daryti", - nurodoma pareiškime, kuriame priduriama, kad joks oficialus pranešimas apie įtariamą pagrobimą ar prievartinį atvertimą nebuvo gautas.

Palestiniečių žmogaus teisių centras patvirtino, kad susitiko ir su R.al Amashu, ir su minėta moterimi, 32 metų Heba Abu Dawud.

"Surengėme centre atskirus susitikimus su Ramezu al Amashu ir Heba Abu Dawud bei jos dukterimis, ir jie patvirtino savo troškimą priimti islamą", - sakė Centro teisės departamento direktorius Iyadas Alamy.

Jis pabrėžė, jog "visiškai nėra tiesos" pranešimuose, kad R.al Amashas, H.Abu Dawud ar jos dukterys buvo pagrobti.

Pasak jo, R.al Amashas centre susitiko su savo tėvais, jo tėvas priėmė atsivertimą ir paprašė grįžti namo, tačiau motina ir toliau atmeta sūnaus sprendimą.

"Bandome išspręsti šį klausimą, kad jaunuolis galėtų normaliai gyventi su savo šeima", - sakė I.Alamy.

H.Abu Dawud ir jos dukros taip pat susitiko su centro darbuotojais ir sakė, kad atsivertė "savo laisva valia".

Ji pareiškė norą "leisti savo vyrui matytis su dukterimis, bet sakė, kad pagal tai, kaip supranta islamo teisę, kuri neleidžia musulmonei tekėti už krikščionio, laiko save išsiskyrusia", pridūrė I.Alamy.

Incidentas pakurstė įtampą Gazos Ruože, kur mažytė krikščionių bendruomenė skundžiasi, kad jaučiasi persekiojama ir nesaugoma valdančiojo islamistų "Hamas".

Savo pareiškime, kuris buvo išplatintas kelių dešimčių žmonių protesto akcijoje pirmadienio vakarą, ortodoksų Šv. Porfirijaus Bažnyčia Gazos mieste apkaltino islamišką grupuotę, kurios pavadinimas nenurodomas, "šeštadienį pagrobus Ramezą al Amashą, kaip ir moterį su trimis mergaitėmis, kurios iš savo namų buvo pagrobtos praėjusį trečiadienį".

"Ta islamistų grupuotė bando įtikinti jaunus krikščionių vyrus ir moteris atsiversti į islamą ir sunaikinti krikščionių buvimą Gazoje", - sakoma pareiškime.

"Hamas" akcentuoja tolerancijos anklavo krikščionių mažumai politiką, bet daugelis krikščionių bendruomenės narių mano, kad nusikaltimai prieš juos nėra deramai tiriami ir kad išpuoliai prieš juos daugiausia ignoruojami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)