Teisininkė teigia, jog įstatymai tokio civilinio darinio nedraudžia.
Žinia apie trijų asmenų civilinę sąjunga ne juokais įsiutino religines grupes. Viena teisininkė tokį notarės sprendimą pavadino „absurdišku ir neteisėtu“.

Trys Brazilijos gyventojai, su žiniasklaida bendrauti nepanorę, Rio de Žaneire kartu gyvena jau trejus metus, jie bendrai moka sąskaitas, dalijasi kitomis išlaidomis.

C. do Nascimento Domingues sako, jog minėtieji asmenys jau atsidarė bendrą sąskaitą banke, ko joks įstatymas taip pat nedraudžia.

Kaip praneša „Globo TV“, civilinė sąjunga sudaryta prieš tris mėnesius, bet į viešumą šis faktas iškilo tik šią savaitę.

Nathanielis Santosas Batista jaunesnysis, juristas, padėjęs parengti reikiamus dokumentus, sako, jog pagrindinis sąjungos sudarymo tikslas – apsaugoti kitų asmenų teises vieno iš partnerių mirties ar noro išsiskirti atveju.

C. do Nascimento Domingues, dirbanti San Paulo Tupos mieste, teigia, jog pastarasis įvykis akivaizdžiai byloja apie pakitusią „šeimos“ sampratą.

„Mes dabar oficialiai pripažįstame tai, kas visada egzistavo. Neišradinėjame dviračio. Ar tai gerai, ar blogai - visai nesvarbu, tačiau dabar šeima įvardijame nebe tai, kas šeima buvo anksčiau“, - teigia notarė.

Tačiau advokatė Regina Beatriz Tavares da Silva BBC sakė, jog tai „absurdiška ir nelegalu“, tai „kai kas absoliučiai nepriimtino, prieštaraujančio Brazilijoje išpažįstamoms vertybėms ir moralei“.
R. B. Tavares da Silva, vadovaujanti Teisės instituto Šeimos teisės komisijai, teigia, jog negalima leisti, kad ši trijų asmenų civilinė sąjunga egzistuotų.

Nors civilinę sąjungą patvirtino notarė, kol kas nėra aišku, ar teismas, paslaugų tiekėjai ir privačios bendrovės, tokios kaip sveikatos draudikai, pripažins jos teisėtumą.