Kaip rašo „Newsweek“, socialinės žiniasklaidos naudotojai penktadienį ėmė dalintis vaizdo įrašais, kuriuose matomas virš kelių Ukrainos miestų skrendantis naikintuvas „Mig-29“.

Vis daugiau žmonių mįslingąjį pilotą jau vadina herojumi ir „pirmuoju Europos asu nuo Antrojo pasaulinio karo“.

Tačiau yra tik menka tikimybė, jog „Kijevo vaiduoklis“ iš tikrųjų egzistuoja – greičiausiai tai įsivaizduojamas herojus, skirtas pakelti ukrainiečių ūpą Rusijos invazijos akivaizdoje, rašo „Newsweek“.

Skraidantis asas – terminas, kurio nusipelno karo pilotas, ore numušęs penkis ar daugiau priešo lėktuvų.

Įrodymų, kad „Kijevo vaiduoklis“ iš tikrųjų egzistuoja, nėra, jo egzistavimo nepatvirtina ir Ukrainos pareigūnai. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas ketvirtadienį feisbuke pranešė, kad per pirmąją mūšių dieną buvo numušti mažiausiai šeši rusų lėktuvai ir du sraigtasparniai.


„Meldžiu, kad „Kijevo vaiduoklis“ iš tikrųjų egzistuotų“, – rašo tviterio naudotojas Jasonas Calacanisas, dalindamasis devynių sekundžių klipu, kuriame užfiksuota, kaip „MiG-29“ praskrenda virš, kaip atrodo, vieno Ukrainos miesto gyvenamojo rajono.

„Labai prašau didžiųjų žiniasklaidos priemonių išsiaiškinti, ar „Kijevo vaiduoklis“ iš tikrųjų egzistuoja. Jeigu tiesa, kad tas didvyris Ukrainos naikintuvo pilotas vienas pats numušė šešis rusų lėktuvus, tada šis skraidantis asas taps vienu iš gražiausių Ukrainos pasipriešinimo Rusijos karo žaidimams simboliu“, – tviteryje teigia rašytojas ir advokatas Sethas Abramsonas.

Jis pasidalino nuotrauka, kurioje, esą, įamžintas „MiG-29“ pilotuojantis „Kijevo vaiduoklis“ – ji daryta sustabdžius vieną iš internete tarsi virusas plintančių įrašų. „Vėlgi – tikrai nežinome, ar tai tikra“, – patikslino.


Kiti socialinėje žiniasklaidoje teigia: visai nesvarbu, ar „Kijevo vaiduoklis“ tikras, ar pramanytas – tas pilotas „įkvepia mus visus“.

„Kijevo vaiduokli, tegul tavo naikintuvo varikliai kaista, o dvasia niekada nesileidžia būti palaužiama“, – prie vaizdo įrašo „YouTube“ platformoje, pavadinto „Pirmasis XXI amžiaus skraidantis asas!? #UkrainosPilotasPerDienąNumušė6“.

Kitas tviterio naudotojas pridūrė: „Žmonės šį vienišą „MiG-29“ pilotą jau praminė „Kijevo vaiduokliu“. Jis galimai per dieną pasiekė 3-4 pergales, o tai tik pirmoji invazijos diena. Sėkmės jam“.


Pačios Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasidalino vaizdo įrašu ir patikino, kad jame matoma, kaip Ukrainos naikintuvas „MiG-29“ per susirėmimą ore numuša Rusijos naikintuvą. Visgi pirmiausia šis klipas buvo įkeltas į „YouTube“ platformą ir pavadintas „Kijevo vaiduoklis žudo“. Įkėlęs asmuo vaizdo apraše teigia, kad medžiaga sukurta pasitelkus skaitmeninį mūšių simuliatorių.

„Šie vaizdai iš skaitmeninio mūšio simuliatoriaus, tačiau sukurti Kijevo vaiduoklio garbei. Jeigu jis iš tikrųjų egzistuoja, tesaugo jį Dievas. O jeigu tai pramanas, melskimės, kad tokių kaip jis atsirastų“, – pridūrė jis.

Kad „Kijevo vaiduoklis“ iš tiesų egzistuoja, mano buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka. Socialiniame tinkle jis pasidalijo ir galima jo nuotrauka:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją