Kaip ketvirtadienį pranešė SBU atstovai, nustatyta, kad organizacijos nariai klastojo Ukrainos ir Rusijos piliečių pasus, Ukrainoje aprūpindavo dokumentais išeivius iš Artimųjų Rytų bei Centrinės Azijos valstybių.

„Tyrėjų manymu, dalis jų yra IS kovotojai... Pagal tarptautinės teroristinės organizacijos lyderių sumanymą jie turi „pratupėti“ Ukrainoje po įvykdytų nusikaltimų. Šie asmenys taip pat platino ekstremistinio pobūdžio literatūrą tarp potencialių šalininkų“, – sakoma pranešime.

Teisėsaugos pareigūnai atliko devynias kratas byloje minimų asmenų gyvenamosiose ir slapstymosi vietose. Per kratas paimta sprogios medžiagos su trotilu, granata, aštuonios granatsvaidžio granatos, užsienio valiutos, banko kortelių, juodraščių su užrašais apie finansinius pervedimus į Siriją.

Taip pat rasta IS simbolikos, organizacijos narių ir užsienyje esančių kovotojų korespondencijos, kurioje aptarinėtas grįžimas į Siriją dalyvauti kovos veiksmuose.

Tyrimas vykdomas pagal baudžiamojo kodekso straipsnį dėl teroristinės grupės ar teroristinės organizacijos įkūrimo. Pareigūnai toliau renka įrodymus, kad galėtų patraukti atsakomybėn asmenis, susijusius su neteisėta veikla.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)