Užpuolikas P. Porošenką apliejo briliantine žaluma po Gynėjų maršo, skirto Ukrainos nepriklausomybės 30-osioms metinėms paminėti. Briliantinės žalumos pateko ant buvusio Ukrainos prezidento veido, skelbia meduza.io.

Po kurio laiko užpuolikas buvo sulaikytas. Sulaikymo operacijoje dalyvavo mažiausiai šeši teisėsaugos institucijų pareigūnai.

Remiantis policijos duomenimis, įtariamasis – Černigovo srityje 1999 m. gimęs vyras. Kijevo „Telegram“ kanale „Stolica“ pasirodė jo nuotrauka. Sulaikytajam iškelta baudžiamoji byla dėl chuliganiško elgesio.

Po incidento P. Porošenka šalininkams pareiškė, kad prie užpuolimo prisidėjo dabartinis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Nenorėjau to sakyti, bet esu priverstas. Volodymyrai Aleksandrovičiau, suprantu, kad jums baisu. Suprantu, kad jūs savanorių, kareivių, tikrų patriotų bijote labiau nei Putino. Nebandykite mūsų sustabdyti savo žaliu snargliu“, – kalbėjo P. Porošenka, kurio žodžius perdavė jo partija „Europietiškas solidarumas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)