DELFI pateikia ir nekoreguotą informaciją apie A. Babčenkos „nužudymą“.

Antradienį Kijeve buvo nužudytas iš Rusijos į Ukrainą persikėlęs žurnalistas Arkadijus Babčenko, praneša inforesist.ru.

Žurnalistas buvo nužudytas savo namuose Kijeve.

Anksčiau skelbta, kad incidento metu žurnalistas sužalotas į nugarą ir išgabentas į ligoninę. Kiti šaltiniai pranešė, kad žurnalistas mirė pakeliui į ligoninę. Žurnalistė Irina Romaliskaja taip pat teigia, kad žurnalistas mirė.

Vėliau informacija apie mirtį buvo patvirtinta Ukrainos policijos.

„Telefonu 102 sulaukėme gydytojų pranešimo: jiems paskambino moteris ir pasakė, kad namuose rado savo vyrą, paplūdusį krauju. Nuo patirtų sužalojimų, įtariama – į nugarą, nukentėjusysis mirė“, – socialinio tinko „Facebook“ paskyroje pranešė Kijevo policijos komunikacijos skyriaus vadovė Oksana Bliščik.

Pažymima, kad 41-erių žuvusysis yra Rusijos pilietis, vieno televizijos kanalo laidų vedėjas.

Dneprovsko policijos padalinys aiškinasi įvykio aplinkybes.

Arkadijus Babčenko iš Rusijos į Kijevą persikėlė 2017 metais dėl savo pažiūrų ir kritikos nukreiptos prieš Putino režimą Rusijoje.

Prieš 10 valandų žurnalistas pasidalino paskutine savo žinute socialiniame tinkle:

1977 metais gimęs Arkadijus Babčenko 2008 metais buvo Penkių dienų karo liudininku ir keliavo iki Gruzijos Gorio miesto kartu su Rusijos pusėje kariavusių čečėnų batalionu „Vostok“, kuriam tuo metu vadovavo Sulimas Jamadajevas.

Grįžęs iš Pietų Osetijos, Arkadijus Babčenko parašė reportažų seriją, kuriuos iliustravo atviromis ir gana baisiomis nuotraukomis.

Portalui svoboda.org pernai jis papasakojo, ką jam teko išgyventi ir kaip su laiku keitėsi jo požiūris į šį karą ir apskritai Rusiją.

Pilną interviu DELFI publikavo praėjusiais metais. Jį galima rasti čia.

Neseniai žurnalistas lankėsi Vilniuje, kur dalyvavo Rusijos opozicionierių forume.

Tai – ne pirmoji pagarsėjusi žurnalisto žmogžudystė Ukrainos sostinėje per pastaruosius trejus metus.

2016-ųjų liepos 20-osios rytą Kijevo centre susprogdintas „Ukrainos tiesos“ vadovės Alionos Pritulos automobilis, kuriame buvo baltarusis žurnalistas Pavelas Šeremetas. Nepriklausomame naujienų portale „Ukrainska Pravda“ dirbęs 44 metų žurnalistas savo straipsniuose kritikavo tiek Kremliaus, tiek Kijevo politikos kursą.

2015-aisiais Kijeve, daugiabučio, kuriame gyveno, kieme buvo nužudytas žymus ukrainiečių žurnalistas Olesis Buzina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1344)