Anot gelbėtojų, laivas plaukė iš Turko miesto į Stokholmą, o apie 12.50 val. vietos (ir Lietuvos) laiku užplaukė ant seklumos netoli Marianhaminos autonominėse Alandų salose, netoli Švedijos pakrantės.

„Niekas nebuvo sužeistas ir niekam negresia pavojus, o padėtis laive yra stabili“, – naujienų agentūrai AFP pranešė Viking Line Scandinavia“ informacijos vadovė Eleonora Hansi.

Laivas „Amorella“ yra 169 metrų ilgio ir kasdien plaukioja tarp Stokholmo Švedijoje ir Turku Suomijoje.

Paprastai keltu plaukia nuo 1 800 iki 2 000 keleivių, tačiau dėl pandemijos šį kartą keleivių skaičius buvo gerokai mažesnis, teigė E. Hansi.

„Laive buvo apie 200 keleivių ir apie 80 įgulos narių“, – pažymėjo E. Hansi.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad gelbėjimosi liemenes dėvėję keleiviai susirinko ant denio.

Transliuotojas YLE taip pat pranešė, kad, sprendžiant iš įgulos pasiųsto skubios pagalbos signalo, dėl smūgio į jūros dugną „keliose vietose atsirado įtrūkimų“.

Suomijos jūrų gelbėjimo tarnybos socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad laivas po smūgio į jūros dugną buvo priverstas priartėti prie kranto ir užplaukė ant seklumos, „kad stabilizuotų padėtį“.

„Amorella“ tvirtai stovi ant jūros dugno, o 281 laive buvusiam asmeniui tiesioginis pavojus negrėsė, tačiau kapitonas nusprendė, kad visi papildomi žmonės turi būti evakuoti iš laivo“, – pranešė Vakarų Suomijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Apie 17:30 val. vietos (ir Lietuvos) laiku akrantės sargyba tviteryje parašė, kad visi keleiviai „buvo evakuoti į krantą“, o netrukus „bus evakuota“ ir dalis įgulos.