Kol kas nepranešama, ar išsiaiškinti laivų pavadinimai, tik laikraštis „Komsomolskaja pravda“ išsiaiškino, jog avarijos metu toje teritorijoje plaukė du tanklaiviai „Volgoneft“.

Volgos valstybinio baseino vandens kelių valdyboje žurnalistus informavo, kad liepos 11 d. 6.30 val. tanklaivis Nr. 38 plaukė pro Kazanę, o tanklaivis Nr. 104 9 val. buvo Čistopolyje. Taigi galima daryti išvadą, kad liepos 10 d. abu laivai buvo netoli „Bulgarijos“.

Yra ir kita versija – kad laivai, apie kuriuos pasakojo išsigelbėjęs „Bulgarijos“ keleivis, buvo baržos. Techniškai jų neįmanoma greitai sustabdyti, ekipažas būna nedidelis ir kartais jie neturi valčių.

Motorlaiviu „Bulgarija“ plaukė 209 žmonės (ekipažo nariai ir turistai), jis nuskendo liepos 10 d. apie 14 val. vietos laiku. Išsigelbėjo 79 žmonės, daugumą iš jų paėmė pro šalį plaukęs motorlaivis „Arabella“, kelis išgelbėjo laivas „Meteoras“, mažiausiai 1 žmogus pats nuplaukė iki kranto.

Nuskendusių žmonių kūnų paieška dar nebaigta. Tarp nuskendusiųjų atpažintas „Bulgarijos“ kapitonas ir jo žmona. Pirminiais duomenimis, nuskendo apie 30 vaikų, žaidusių žaidimų kambaryje.