Molčankos upės vanduo keistą atspalvį yra įgavęs jau visą savaitę, ir žmonės būgštauja, kad užteršta upė gali sukelti grėsmę sveikatai ar pakenkti geriamajam vandeniui Tiumenės mieste, rašo dailymail.co.uk.

Vakarų Sibiro pareigūnai paėmė upės vandens mėginius tyrimams, bet rezultatų neskelbia. Šį keistą atvejį valstybinė Rusijos naujienų agentūra „Itar-Tass“ jau praminė „pribloškiančia bibline žinia“.

Sunerimę vietos gyventojai mano, kad nedidelė Molčiankos upė buvo užteršta nežinomais chemikalais, kuriuos kažkas galėjo supilti į paprastai tamsius upės vandenis, rašė „The Siberian Times“.

„Tai gali būti labai rimta“, - sakė vienas gyventojas.

Marija Paraščenko iš Novotarmansko kaimo teigė: „Molčankos upė raudona ar raudonai oranžine spalva nusidažė maždaug prieš savaitę“.

„Neįprasta spalva labiausiai pastebima tarp Novotarmansko ir Molčanovo gyvenviečių. Panašu, kad spalvos intensyvumas nesikeičia“, – įspėjo ji.

Valstybinės Gamtos apsaugos priežiūros tarnybos atstovas spaudai pripažino, kad „jie kol kas neturi versijų, kas tai galėtų būti“.

„Anksčiau nebuvome su tuo susidūrę, todėl laukiame tyrimų rezultatų“, - sakė jis.

Tiumenės regiono vandens išteklių ir ekologijos departamento vadovas Aleksandras Reinas vietos portalui „Tumix“ sakė: „Mes dar nenustatėme taršos šaltinio“.

„Valstybinės priežiūros tarnybos ir Tiumenės regiono administracijos pareigūnai važinėja palei upę, tikrindami, ar upė nebuvo užteršta pramoniniais teršalais. Taršos rajone buvo paimti vandens mėginiai. Mes sprendžiame šį klausimą ir tikimės per artimiausias 24 valandas sulaukti atsakymų“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)