„Patyrę įvairaus sunkumo traumas medicininės pagalbos kreipėsi 48 keleiviai iš traukinio, vykusio maršrutu Aktobė – Almata. Iš jų 13 žmonių buvo paguldyti į ligoninę“ – pareiškė „Kazachstano geležinkelių“ spaudos tarnybos atstovai. Po kurio laiko septyni keleiviai jau buvo išleisti iš klinikos, šeši liko ir yra stebimi gydytojų. Jų sveikatos būklė yra patenkinama.

Remdamasi nelaimės liudytojų parodymais vietos spauda rašo, kad visi nukentėjusieji keliavo traukinio sąstato paskutiniame vagone, kuomet šilumvežis rėžėsi į keleivinį traukinį. Laimei, po susidūrimo traukiniai liko ant bėgių. „Nukentėjęs vagonas buvo atskirtas nuo sąstato, kuris toliau vyko į tikslo vietą ir ją pasiekė pavėlavęs 1 valanda ir 22 minutėmis“, - teigia „Kazachstano geležinkelių“ atstovai.

Įvykio vietoje avarijos priežastis aiškinasi kompanijos viceprezidento Ermeko Kizatovo vadovaujama speciali komisija. Preliminariais duomenimis, susidūrimas įvyko dėl žmogiškos klaidos, kurią padarė šilumvežio lokomotyvinė brigada: mašinistas leido traukiniui važiuoti nepaisydamas tai draudžiančios šviesoforo šviesos.

„Kazachstano geležinkeliai“ taip pat akcentuoja, kad tiek mašinistas, tiek jo padėjėjas šioje srityje dirba jau daugiau kaip 20 metų.